FastsNFeasts Banner

3.04.2011

To know us better...

Αγαπητό απέραντο κενό,
ένα δωράκι για εσένα!




Και τώρα που συστηθήκαμε, λίγα λόγια για το blog…

Δε ξέρω γιατί το ξεκινάω. Μάλλον γιατί μου αρέσει η μαγειρική και ήθελα να το μοιραστώ και με άλλα άτομα πέρα από τα αγαπημένα μου, που είναι τόσο υπομονετικά όταν τα μπουκώνω ή τα βάζω να δοκιμάσουν “τη νέα-καταπληκτική –υπερτέλεια συνταγή” που διάβασα, εμπνεύστηκα ή συνέθεσα  με βάση κάποια άλλη συνταγή.

Ας μη γελιόμαστε, στη μαγειρική όπως και στη μουσική σπάνια υπάρχει παρθενογένεση..! (Χάχα!… τι τέλειο κλισέ!) Σίγουρα θα υπάρχουν συνταγές που κάτι θα θυμίζουν, προφανώς επειδή κάπου είδα κάτι παρόμοιο. Όταν θυμάμαι πού το είδα θα το αναφέρω.

Σχετικά με το ύφος της μαγειρικής μου, είναι ένα -περίεργο?- μείγμα!

Φοιτητικό: με ό,τι έχει το ψυγείο και χρήση με όσο το δυνατόν λιγότερων σκευών- ιδανικά μια κατσαρόλα- (αφού θα πρέπει να τα πλύνω μετά στο χέρι… μόνη μου!)

Έθνικ: επιρροές από ξένες κουζίνες σε ότι αφορά τα μπαχαρικά και κάποια υλικά.

Υγιεινό  (ενίοτε): με πιάνει μια μανία για βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, θερμίδες κλπ, και τέλος,

Ανάλατο: Πολλές φορές ξεχνάω να βάλω, από συνήθεια. Δε φταίω εγώ, η ρημάδα η κορτιζόνη.

Συνταγή θα ακολουθήσει σύντομα(ελπίζω). Σε τρία τέρμινα. Προς το παρόν προσπαθώ να βάλω την κουζίνα μου σε μία τάξη. Μετάφραση: τρέχω γύρω-γύρω, σα κοτόπουλο χωρίς κεφάλι, αγχωμένη για το ότι τα μπαχαρικά μου δεν είναι σωστά οργανωμένα, τα αλεύρια δεν είναι σε όμορφα βάζα and so on, and so on… Λες και θα τα δει κανείς..! Η τελειομανία που λέγαμε...
 
 

 
Καταραμένη ύπαρξις!

ΥΓ: Τις φωτογραφίες τις έβαλα γιατί βρίσκω τα post που έχουν μόνο κείμενο αφόρητα βαρετά..! Το ίδιο και τα βιβλία. Γι’ αυτό προτιμώ τα comics… Χα!

ΥΓ2:  Παρεμπιπτόντως, αυτά στη φωτογραφία είναι orangettes που έφτιαξα για ένα φιλικό πρόσωπο, ακολουθώντας αυτή τη συνταγή.

ΥΓ3: Παρεμπιπτόντως, δεν ήξερα ότι το παρεμπιπτόντως γράφεται έτσι. Έτρωγα ένα μι... Thank God for Word dictionary!

ΥΓ4: Ποιο είναι το όριο υστερόγραφων  που μπορείς να βάλεις σε ένα “γράμμα”? Οεο?

2 comments:

  1. Ποοοολύ μου αρέσει εδώ, η φρεσκάδα της blogger, η νέα της ματιά στην κουζίνα και όχι μόνον, οι όμορφες φωτογραφίες, το κέφι και το χιούμορ της!
    Χαιρετώ
    and keep going!
    Z.

    ReplyDelete
  2. Γειά σου Ζαμπία!
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλως ήρθες!

    ReplyDelete