FastsNFeasts Banner

3.15.2011

Big in Japan

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το post είναι μεγάλο, επαναλαμβάνω, αυτό το post είναι ΜΕΓΑΛΟ. Πάρτε μια φωτό του τι ακολουθεί για να μη βαρεθείτε.  Ευχαριστώ.

Την Παρασκευή το πρωί, όπως όλος ο κόσμος, με το άνοιγμα του υπολογιστή έμαθα για το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία. Η είδηση ήταν παντού, με live συνδέσεις και έκτακτα δελτία, ήταν αδύνατο να σου ξεφύγει. Πέρασα σχεδόν όλο το πρωί, με την κούπα του καφέ στο ένα χέρι και το ποντίκι στο άλλο να σερφάρω για περισσότερα. Τα ξέχασα όλα, ακόμα και να φάω πρωινό και δεκατιανό (Κι όμως!). 

Είχα καθηλωθεί μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ψάχνοντας περισσότερες εικόνες. Σαν υπνωτισμένη, αφού πέρασα από το in.gr και άλλες σελίδες με νέα, κατέληξα στη σελίδα του BBC- που είχε live streaming- να παρακολουθώ με τις ώρες. Ούτε κατάλαβα πως πέρασε η ώρα. Το μεσημέρι με βρήκε να κάθομαι στην ίδια θέση, με κλειστό τον browser, αλλά βαθύτατα προβληματισμένη. Όχι τόσο για την φυσική καταστροφή και τις συνέπειές της, όσο για εμένα. Καθόμουν στη σιωπή και σκεφτόμουν τί ήταν αυτό που με έκανε να κοιτάζω για ώρες τόσες εικόνες καταστροφής. Αναρωτιόμουν αν είναι φυσιολογική ανθρώπινη περιέργεια ή αν η υπερ-προβολή εικόνων βίας από τα ΜΜΕ με έχει κάνει ένα «όρνιο» που διψάει για τέτοιες εικόνες και δεν αρκείται στη είδηση αλλά θέλει να δει… Πώς έγιναν τα σπίτια, πώς αντιδρούσαν οι άνθρωποι, πώς παρέσυρε το νερό συντρίμμια και αυτοκίνητα.

Τη σιωπή έσπασε ένας ήχος. Ήταν το στομάχι μου που δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Είχε στερηθεί ήδη δύο γεύματα και δεν επρόκειτο να στερηθεί κι άλλο και το έκανε σαφές μονομιάς. Η αλήθεια είναι πως το κακόμοιρο είχε κολλήσει στην πλάτη από την πείνα. Από φαΐ όμως? Δεν είχα μαγειρέψει ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ήθελα κάτι να με γεμίσει και να με «ζεστάνει». Comfort food…

Μακαρόνια! Αυτό είναι!  Ήθελα μακαρόνια… αλλά τελικά είχα σούπα από την Τετάρτη και έφαγα αυτή, παγωμένη…! (Περισσότερα για τη σούπα και τις περιπέτειες της ακολουθούν σύντομα.) Όμως με τη πρώτη ευκαιρία έκανα τα μακαρόνια! Μια γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά.

Αρχίζουμε βάζοντας το νερό να βράσει. Από το ψυγείο παίρνουμε μια ντομάτα, λίγη φέτα, ξεθάβουμε από την κατάψυξη εκείνο το λίίίίίγο μπέικον που μας είχε μείνει από εκείνη την καρμπονάρα (ή μήπως ήταν από την κασερόπιτα?) και λυπόμασταν να το πετάξουμε, και τέλος, λίγο μαϊντανό (εγώ είχα μόνο κατεψυγμένο αλλά είναι τραγικό λάθος- Φρέσκο και πάλι φρέσκο!).

Βγάζουμε και ζυμαρικά, κατά προτίμηση πένες ή κάτι άλλο κοντό, ρίγανη, πιπέρι και αλάτι -αν και το κρίνω περιττό αφού έχει φέτα και μπέικον.
Αφού βράσει το νερό ρίχνετε (εσείς όχι εγώ) αλάτι (όσο σας φωτίσει ο Θεός- συμβουλές για την ποσότητα δε μπορώ να δώσω αλλά το πακέτο γράφει πάνω συνήθως) και τα ζυμαρικά. Υπολογίζω περίπου 100gr ανά άτομο. Όσο αυτά βράζουν ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα. Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες και το μπέικον σε κομμάτια. Και επειδή δεν περνάει η ώρα, για να ξεχαστούμε, θρυμματίζουμε τη φέτα, φροντίζοντας να αφήσουμε και μερικά μεγάλα κομμάτια.
Και επειδή και πάλι τα μακαρόνια δεν έχουν γίνει μέχρι να τα κάνουμε αυτά, πάμε μια βόλτα από τον υπολογιστή να δούμε αν μας μίλησε κανείς στο messenger. Και αφού διαπιστώσουμε ότι δεν μας μίλησε κανείς στο messenger, γυρνάμε, κόβουμε σαλάτα να είναι έτοιμη και τσεκάρουμε τα μακαρόνια. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε, και κρατάμε στην άκρη λίγο από το νερό τους. Ξεπλένουμε λίγο την κατσαρόλα και την βάζουμε πάλι πάνω στο μάτι.
 
Βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Δε θα πάρει πολύ αφου τόσο το σκεύος όσο και το μάτι είναι ήδη ζεστά. Σοτάρουμε το μπέικον για ένα λεπτό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ροδίσει ελαφρά. Μόλις πάρει λίγο χρώμα (ή και καθόλου- I don’t judge) προσθέτουμε τις ροδέλες της ντομάτας και ανακατεύουμε ελαφρά για ένα δυο-λεπτά.
Όταν διαλυθούν, ρίχνουμε και το νερό από τα μακαρόνια για να γίνει  η σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει ένα λεπτάκι ακόμα. Είναι σχεδόν έτοιμη. Ρίχνουμε τη φέτα, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Σβήνουμε τη φωτιά, τουμπάρουμε τα μακαρόνια μέσα  και ανακατεύουμε. Τελευταία στιγμή κόβουμε το μαϊντανό, δίνουμε μια-δυό στροφές να πάει παντού και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη! Α, ναι, το πιάτο πάει τέλεια με σαλάτα αγγούρι με άνηθο και λευκό ξύδι balsamico… Σλούρπ!



Γρήγορες πένες με σάλτσα φέτας

Υλικά για 4 άτομα:
- 400-500gr ζυμαρικά
- 1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές προς μέτριες, σε ροδέλες
- 120gr φέτα
- 4 φέτες μπέικον
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγα κλωναράκια μαϊντανό (προαιρετικά)
- ρίγανη, όση σας αρέσει
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια, σουρώνουμε και κρατάμε περίπου μισή κούπα από το νερό τους.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε 2 λεπτά μέχρι να διαλυθούν. Αφαιρούμε τις φλούδες (αν θέλουμε) και ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια. Βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη και το πιπέρι και αφήνουμε λίγο να λιώσει το τυρί.

Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια από τη σάλτσα και ο μαϊντανός να πάει παντού. Σερβίρονται και τρώγονται αμέσως.

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Sygxaritiria kyra Vasw gia tin ekpompi sas!!! Sas parakolouthw mera nyxta ki egw kai o Mitsos kai ta paidia! Poly me areze i kreatopita pou etoimasate tis proalles!

    ReplyDelete
  3. Axxx!! Se euxaristo polu gia ta kala sou logia!! Kaneis de mou exei pei pote "This post has been removed by the author"... Sugkinithika e...

    ReplyDelete
  4. miam, miam..ante epomeni sintagi!!!

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete