FastsNFeasts Banner

10.22.2011

As promised...

… Οι φακές! Κανονικά τις κάνω μόνο με γλυκοπατάτες. Στην κατάψυξη είχα και κολοκύθα κίτρινη η οποία κατέληξε στην κατσαρόλα επειδή το ψυγείο μου ήθελε απόψυξη. Δεν τρελάθηκα με την κολοκύθα, με ενοχλούσε λίγο αυτό το άρωμα πεπονιού που είχε. Την επόμενη φορά μόνο με γλυκοπατάτες.



Φακές με curry και γλυκοπατάτες

Υλικά για 4-6 άτομα

-4 κούπες βρασμένες φακές σχετικά al dente
-2 γλυκοπατάτες σε μέτριους κύβους
-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
-1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ στο μέγεθος αντίχειρα (ενός νορμάλ αντίχειρα, όχι του king kong) τριμμένο
-2 κ.σ. σκόνη κάρυ
-το ζουμί από τις φακές


Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα 2-3 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μία ευωδιαστή πάστα. Προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και σκόρδο και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα.


Ρίχνουμε και τις γλυκοπατάτες και τις φέρνουμε μια δυο βόλτες να πάνε τα μπαχαρικά παντού. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις φακές και το ζουμί τους να τις σκεπάσει, ή περισσότερο αν θέλουμε το φαγητό σούπα. Εγώ προτιμώ να το τρώω με το πιρούνι.


Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν οι γλυκοπατάτες (ή στην περίπτωσή μου μέχρι να γίνουν οι φακές- δεν ήταν πολύ βραστερές) και να χυλώσει το φαγητό. Προσθέτουμε αλάτι κατά τα γούστα μας.


Σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό.

2 comments:

  1. Niiiice!! Ωραία συνταγή και ωραίες fotos Σοφάκι! Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  2. Thank you!! Δοκιμάστε τη καμία φορά, να μου πεις τη γνώμη σου. Φιλακια!

    ReplyDelete